30 Temmuz 2016 Cumartesi

BARBADOS (KARAYİPLER) Carribean




BARBADOS

Barbados'un Baskenti Bridgetown 

Sizlere Dünyaca ünlü sarkıcı Rihanna'nın memleketi olan Barbados'u aktarmak istiyorum.  Turkuaz renkli denizinde mavinin binbir tonunu görebilirsiniz. Öncelikle nasıl gittigimizi ileteyim. Türk Vatandaslarına vize uygulamasa da cok Türk ziyaretci nedense tercih etmiyor bu harika ülkeyi. Tabii ki biz Maceraci Kasifler olarak kesinlikle Karayiplerin incisi olan Barbados'u atlayamazdık. 

İstanbul'dan Venezuela'nın baskenti Karakas'a ucusumuzu gerceklestirdikten sonra, Caribbean Airlines ile Trinidad Tobago aktarmalı Barbados'un baskenti ve tek sehri olan Bridgetown'a vardık. Daha havalanı girisinde giymis oldugum kamuflaj desenli sortum nedeni ile polisler alıkoydular beni. Cunku bu ülkede kamuflaj desenli herhangi bir kıyafet giymek kanunen yasak. Pasaport kontrole bile gelemeden sortumu cıkartmam ve onlara teslim etmem istendi.  Bende bavulumun bagaj bantında oldugunu söyledigimde yanıma bir polis eskort vererek içeriye gonderdiler. Bavulumdan baska bir sort alarak kamuflaj desenli sortumu polise teslim ederek ülkeye girebildim. Aman siz siz olun kamuflaj desenli herhangi bir kıyafet giymeyin. Havaalanının heryerinde günes carpması ve gunes ısınları agır yanıklara sebebiyet verebilir diye uyarılar var. 


Turkuaz Renkli Sular 

Adanın yerli halkı Bajan'lar, ana dilleri İngilizce ama adaya özgü bir aksanla konusmaktalar. Oldukça canayakın, eglenceli ve dans delisi insanlar... Heryerde dans ediyorlar... Adada bulunan halk minibusleri oldukça ilginc, İçleri tıpkı disco gibi dösenmis, rengarenk ısıklar, ve oldukça yüksek volumlu müzikler ile sehir merkezinden diger koylara eglenceli bir sekilde seyahat edebiliyorsunuz. Karayip Adaları'nı Cruise Turları ile gezen turistlerin baslıca ugrak yeri olan Bridgetown'da ögleden sonra saat 15:00 civarı tüm magazalar kapanıyor. Gemi gelis ve gidis saatlerine göre dükkanlarını acan Bajan'lar Cruise gemilerinin adadan ayrılması ile eglenceye kendilerini veriyorlar. 

Barbados'un yerel halkı Bajanlar :)

Muhtesem restaurantların yer aldıgı cok guzel clubler bulunmakta. Bu clubler gündüz beach gece restaurant olarak hizmet vermekte ve turistlerin oldukca ilgisini cekmekte. Fiyat olarak Avrupa'dan bir tık daha pahalı. Ülkede Barbados Doları kullanılmakta.  Genel olarak deniz mahsulleri yeniliyor. Hiç bilmedigim adını dahi duymadıgım cesitlilikte balıklar mevcut. Uçan balık adındaki balıgı tavsiye ederim, yemeden dönmeyin. Adanın lokal biraları da oldukca iyi. 


Unesco'nun koruması altında olan Parlemento Binası ve Saat Kulesi


Şehir merkezinde bulunan ve Unesco'nun koruması altında olan tarihi saat kulesi ve Parlemento Binası heryerden gorulebilecek sekilde bir meydanda. Aynı zamanda cesitli dükkanların bulundugu çarsıda civarda bulunmakta. Önünde cok lüks yatların demirledigi ve cılgın yat partilerinin yapıldıgı Yat limanı burada yer alıyor. Carsı'dan denize dogru giden yolun sonunda Bidgetown Harbour var. Cruise ile ziyaret ederseniz zaten carsının icine girmis olursunuz. 

Bir doga harikası olan Harrison's Cave'i ziyaret etmeden dönmeyin deriz. Magaranın yanı sıra, botanik bahcelerini ve birbirinden güzel kumsallara sahip koyları da ziyaret edebilirsiniz. Tüm plajlar beyaz renkli kumlardan olusmakta ve denizin rengini essiz bir mavi tonuna ceviren bu plajlar yüzmek icin harikulade.

 
Konakladıgımız Hilton Hotel Barbados 

Tatilimizi gecirdigimiz Hilton Hotel Barbados'a gelen ilk Türk ziyaretciler oldugumuz icin odamızı upgrade etmeleri ve Exclusive katına yerlestirdikleri icin ayrıca mutlu olduk. Bu oteli oldukca tavsiye ederim. Hergün akşam oldukça siddetli olarak yagan yagmur bizi korkutsa da bir kaç saat sonra sanki hiç yagmamış gibi oldukça sıcak bir hava hakim oluyordu. Yinede ıslanmaktan kaçamadık :) Adada yer alan her türlü su sporları ve submarine turları olaganüstü deniz altındaki renkli dünyayı kesfetmenizi saglar. Oldukça renkli olan gece hayatı eglenmek isteyenler icin hertürlü imkanı sunmakta. Gerek pahalı gece klüpleri gerekse sokakta yapılan partiler tursitlerin ilgisini ceken atraksiyonlardan. 


Uçaktan cektigim Bridgetown 

İPUCLARI:

1)Kamuflaj kıyafet ile Barbados'a giremezsiniz. Sakın ha giymeyin! 
2) Günes kremi sürmeden asla dısarı cıkmayın. Günes yokmus gibi gorunsede oldukca dik gelen UV ısınları cok fena yanmanıza neden olur. (tecrübe ile sabittir kafa derim bile soyuldu)
3)Saclarınız ördürebilir ya da rasta yaptırabilirsiniz. (Ben ördürdüm :) )
4)Ülkede pazarlık etme alıskanlıgı hic yok. 



Her türlü sorularınız icin : maceracikasifler@gmail.com'a mail atabilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder