30 Temmuz 2016 Cumartesi

MISIR (Baskent Kahire ve Nil)







MISIR/KAHİRE

MISIR (BASKENT KAHİRE)

Yurtdisina ilk cıkısımız olan Mısır ile baslamak istedik blogumuza... Beraber ilk yurtdısı tatilimiz oldugu icin cok farklı bir deneyimdi. Umarım sizlere yol gosterici olabiliriz... 
2009 yılının Ekim ayında 5 günlük Mısır gezimiz bir tur operatörü aracılıgı ile basladı. Giris'te alınan kapı vizesi sayesinde Mısır'a seyahat etmek o zamanlar simdikinden cok daha kolaydı. (aman dikkat su anda vizeli Mısır. Gitmeden Mısır Baskonsoloslugundan vizenizi almayı unutmayın!) 

GİZA PİRAMİTLERİ


Baskent Kahire oldukca büyük ve kalabalık. Kahire iki bölgeden olusmakta Yeni Kahire ve Eski Kahire. Sehri ortadan ikiye bölen Nil Nehri yeni ve eski şehirlerin arasında bir sınır sayılmakta.  Tahmin edeceginiz gibi Eski Kahire bölgesinde muhtesem Giza Piramitleri, Sfenks, Kahire Mısır Müzesi (Tut Khan Amon Mumyası bu müzede sergilenmektedir) ve Khan el Khalili (bizim kapalıçarsı gibi) bu bölgede bulunmaktadır. Tum yabancı turistlerin ortak yeridir.  

SFENKS 

Çöl iklimi kendini hissettiriyor. Ayrıca çöl tozu gercegi ile karsı karsıya kaldık. Siz yanınıza dekonjestan burun spreylerinden alırsanız faydalı olur diye dusunuyorum.  Trafik inanılmaz derecede kalabalık ve kendine has bir trafik sistemleri var :) Gidince daha iyi anlarsınız :P  Gündüz piramitleri gezdikten sonra aksamüstü gün batımını Nil Nehrin'de bir yat gezisi ile tamamlayabilirsiniz. Kagıdı ilk bulan medeniyet olan Mısırlılar Papirus yapımını detaylı anlatan ve hatıra olarak satınalabileceginiz Papirus Atölyeleri mevcut. 


NİL NEHRİ GEZİSİ :)

Antik Mısır Hazinelerinin ev sahibi Kahire Mısır Müzesini görmeden dönmeyin derim. Yüzyıllar öncesinden bozulmadan günümüze kadar gelen mumyalar, saf altından Tut Khan Amon, ve tarihe tanıklık etmis nice eserler sizi tarihin tozlu sayfalarında gezintiye goturuyor. Müze içerisinde fotograf cekmek yasak. Müzeden cıktıktan sonra atlayıp bir taksiye (sıkı pazarlık etmeyi unutmayın) Khan El Khalili Çarsınıza dogru yola koyulun. Birbirinden cesitli hediyelikleri oldukça ucuza bulabileceginiz turistlerin ugrak yeri olan bir carsı. Nedendir bilmem ama Turk oldugunuzu bir sekilde anlayıp size Yavas yavas Hasan Sas diye sesleniyorlar :) Kim ögrettiyse tüm carsı esnafı bunu soyluyor :) 

Kendi objektifimden Saf Altın Tut Khan Amoun 

Eski Kahire bölgesini gezip biraz da yeni Kahire'ye ugrayalım derseniz bu tarafta daha yeni yerlesim bölgeleri, büyük alışveris merkezleri ve modern hayatı bulabilirsiniz. Citystars Heliopolis Cairo alışveris merkezi devasal büyüklükte ve aradıgınız herseyi bulabilirsiniz. Aksam yemegi icin Nil Nehri üzerinde yüzen gemiler hem turistlerin ilgi odagı hem de cok eglenceli vakit gecirmeyi vaat ediyor. Dünya mutfagından secenekler sunmasının yanısıra Mısır'a özgü yerel tadlar da deneyebilirsiniz. Ancak belirteyim ülkede yaygın sekilde kullanılan Palmiye Yagının etkisi ile oldukca kötü bir koku hakim. 


Nil Nehri üzerinde yüzen restaurantlardan birinde eglenceli bir yemek

İPUCLARI:
1) Pazarlık Yapın (Söyledikleri Fiyatın 10'da birine alabilirsiniz)
2)Taksicilerle anlasıtıgınız fiyatı biner binmez ödeyin (vardıgınızda ben o fiyat demedim diyerek fazlasını talep ediyorlar)
3)Herhangi bir durumda her otelin önunde duran Turizm Polisleri mevcut. Onlarla baglantıya gecebilirsiniz. 
4)Ülkede gündüzler oldukça sıcak şapka,günes kremi ve gözlüksüz cıkmamanızı tavsiye ederim.


Mısır hakkında her türlü sorularınız icin : maceracikasifler@gmail.com'a mail atabilirsiniz. 

MISIR VİZESİ HAKKINDA

2008 yılında gittigimizde kapıdan vize alınabilirken günümüzde maalesef Mısır Baskonsoloslugu'ndan almanız gerek. Mısır Vizesi icin gerekli evraklar su sekilde:

1)Konsoloslugun internet sitesinden indirdigimiz Basvuru Formu (İngilizce veya Türkce olabilir)
2)Pasaport ve Kimlik Fotokopisi
3)2 adet arka fonu beyaz vesikalık fotograf
4) Otel ve ucak rezervasyon cıktıları
5)Calısan iseniz Mısır Konsolosluguna hitaben Sirketin antetli kagıdına yazılmıs, imzalı kaşeli dilekçe. (cıktı kabul etmiyorlar, orjinalini götürmenizi tavsiye ederim.)
6) Kişi bası 85 tl nakit. 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder