1 Ağustos 2016 Pazartesi

SLOVAKYA - BRATISLAVA





SLOVAKYA / BRATISLAVA


SLOVAKYA'NIN BASKENTI BRATISLAVA

 18. Yüzyıldan kalma tarihi ile Tuna Nehrin'nin kıyısında yer alan Slovakya, yüzölcümü olarak küçücük bir ülke olmasına rağmen sizi büyüleyecek güzellikte. Bratislava'nın turistler tarafından tercih edilen eski sehrini sokak sokak keşfetmeniz sadece 2 saatinizi alır. Ancak biz o kadar beğendik ki, Arnavut kaldırımlı sokaklarda tekrar tekrar dolaştık. Arac trafiğine kapalı bu bölgede ki binalar Barok tarzının güzel örneklerini yansıtmakta.  Döndügümüz her kösebasında bir heykel bizi karşıladı. Küçük sevimli cafeler, hediyelik eşya dükkanları ve müzelerin bulunduğu meydanın adı Hlavné Námestie.


TARİHİ ROLAND ÇEŞMESİ

Tam bir öğrenci kenti olan Bratislava'da Euro geçmekte. Dilleri Slovakça ancak Viyana'ya yakın komsu olduklarından mı bilinmez Almanca'da oldukça yaygın konuşulmakta. Bu tarihi meydan tam bir kültür sanat merkezi konumunda. Dilerseniz Tarihi Slovak Ulusal Tiyatrosu'nda tiyatro, opera ve bale gibi etkinliklere de katılabilirsiniz. Meydanlarda yer alan hediyelik eşya tezgahlarında birbirinden güzel el işi hediyelikler bulunmakta. Diger Avrupa ülkelerine göre uygun sayılabilecek fiyatlar mevcut.


Man at Work 'Cumil' Heykeli

Rögar kapağından çıkıp bizlere poz veren Bratislava'nın simgesi durumunda olan heykeli 'Cumil', çalışan kesimi betimlemekte. Bu tarihi meydandaki restaurant, cafe ve barlar sehrin diğer kesimlerine oranla biraz daha pahalı. Ama kesinlikle tertemiz ve bu güzel atmosferde oturup keyifle birşeyler içmek için ideal.


NOVY MOST KÖPRÜSÜ VE UFO SEKLİNDE RESTAURANT

 Şehre yukarıdan bakmak isteyenler için en iyi seçenek ise UFO Observation Deck. Yeni Köprü (Novy Most) üzerine inşa edilmiş ufo görünümlü bu restoran şehrin hemen her noktasına hakim. Bu köprünün üstünden ve civarından Tuna nehrini de seyredebilirsiniz. Gece ısıklandırmalarıyla mükemmel bir manzaraya hakim.



St. MARTIN KATEDRALI

14. yüzyıldan kalma bu katedral yine sehrin tarihi bölümünde, Novy Most'un hemen yanıbasında yer almakta. Hemen karsısında Yahudi Kültür Müzesi ve Tarihi Saatler Müzesi yeralmakta.



İPUCLARI:
1) Tatil programınıza Bratislava'yı dahil ederken 1 günün kafi geleceğini unutmayın lütfen. Viyana veya Budapeşte'den oldukça yakın olan Bratislava'yı da ziyaret etmenizi öneririm.
2) Tipik bir Avrupa kenti olmasından dolayı oldukça serin ve yağışlı olabilir. Temkinli gitmekte fayda var.
3)Güvenli bir ülke tam bir öğrenci sehri.
4)Sehrin en iyi manzarası UFO Observation Deck Restaurantından seyredilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder